Luken ensimmäiset kisat. Luvassa oli hellettä (+28C) ja kolme starttia. Tuomarina Anne Huittinen.

Eka rata oli agilityrata. Ensimmäinen kielto tuli kolmannelta esteeltä (muuri) ja tyrittiin se oikeastaan puoliksi molemmat. Luke oli hieman keskittymätön ja sille tuli just tarve alkaa katselemaan ympärilleen, että minkäs näköistä porukkaa täällä on ja minä samaan aikaan taas oletin, että se tulee helpossa kohdassa "aikataulun mukaan" eli unohdin koiran toisin sanoen. Toinen kielto tuli n. 2/3 - radan jälkeen aivan ratareunan kohdalla. Edessä oli tilanne, että käskytin sitä hyppäämään ratareunan viereisen aidan josta hyppysuunta oli kohti reunalla olevaa koiraa... käskytin kyllä mutta taisi elekieli ja äänenpaino kertoa Lukelle muuta (= älä hyppää). Kiepautus ympäri ja toisella käskyllä sitten jatkettiin. Kolmas eli hylkäävä keilto tuli viimeiseltä aidalta. Helppo lähes suora linja, mutta kun oma liike meni vinoon, niin tuli Luke perässä aidan ohi. Positiivista oli kepit ja Luke ei sen alun jälkeen haahuillut. Postiviista ja samaan aikaan negatiivista oli kontaktit. Ne onnistui virheettömästi, mutta ei niin kuin olisin halunnut. A:n ylösmeno ok, mutta alastulolta jatkoi ilman lupaa pysähtymisen jälkeen. Ja puomin ylösmenolla sama. Samon alastulon pysähdyspaikka oli nyt treenattua ylempänä. Keinu meni muistaakseni treenatun mukaisesti.

Toinen rata oli hyppyrata. Ehkä ei niin paljon jännitystä enää tai ainakin lisämausteena itsellä pienoinen **ttuuntuminen, että eka rata meni hätäilyksi ja ei ollut käsissä. Nyt käytin vähän voimakkaampaa käskytystä radan alkupuolella, koska esteet olivat tosi lähellä reunaa ja ihmisiä siinä reunalla seisomassa. Ja yleisöhän on ennenkin härinnyt Lukea ja sillä on ollut taipumusta jäädä katselemaan ketä kaikkia on, ettei kukaan pääse yllättämään... Hyvin toimi voimakkaampi käskytys eikä meitä kumpaakaan häirinnyt yleisö Cool Tuloksena 0-virhettä, aika -9.50 s ja sijoitus 3. Ajan alitus ei nyt päätä huimaa, mutta ehkäpä kun kokemusta karttuu, niin saadaan putkeen irtoamiset paremmiksi ja niissä säästetään.

Kolmas rata oli taas agilityrata. Tavoitteena oli, että saan pidettyä hermoni kasassa ja otettua kontaktit kunnolla - - kun on tuota taipumusta hätäilyyn kisoissa Nolostunut 0-ratahan siitä tuli Nauru, aika -4.79 s ja sijoitus taas 3. A:n ylösmeno taas ok, mutta alastulolla sama homma, että jatkoi pysähtymisen jälkeen ilman lupaa. Samoin puomin ylösmenon otti ja varasti, jolloin käskytin voimakkaammin alastulolle. Sen ottikin tosin hyvin. Keinun ylösmenolle ei ehkä ottanut pysähdystä.. muistaakseni huomautin kaahaamisesta, mutta alastulo taas hienosti.

Kepit oli kyllä kaikilla radoilla hienot. Ei puhettakaan nuuskuttamisesta välillä vaan veti laukalla. Hymy