Päivän kouluttajana oli Päivikki Partinen.

Harjoiteltiin lyhyttä ratapätkää, jossa tuli putken pimeään kulmaan lähettäminen. Putkeen lähetyksestä otettiin useita toistoja keilaamalla, jossa koiran puoleinen käsi huiskaiseen koiran eteenpäin + samanpuolen jalka liikkuu myös (ja jalkaterä osoittaa suoraan eikä ennakoi omaa käännöstä!), vastakkainen käsi vetää koiran suoraan putkeen ja vasta sitten käännytään itse paluusuuntaan. Alussa avustaja laittaa koiran nähden makupalan alustalle putken sisälle ja lähetys läheltä ja siitä siirrytään kauemmaksi. JA lisäksi käskytystä ei kuitata pelkällä putkiiiii-venytyksellä jonka jälkeen tulee hiljaisuus, vaan kannustavat rytmikkäät putki putki putki... kunnes koira on putkessa.  - Ja sama juttu esim esteen takaakierrossa: ei yhtä käskyä kierrä ja sitten odotetaan hiljaa, vaan kannustavasti kierrä kierrä... niin kauan, että koira suorittaa oikein. Kuulemma Luke olisi jo tehnyt oikein kauempaakin, jos vain olisin osannut käskyttää oikein, mutta yllättävän vaikeaa oli muistaa niinkin yksinkertainen asia "siinä hädässä".

Sshh-suhinaa kannattaa käyttää myös putken kanssa, kun ulostulosta tulee käännös takaisinpäin tulosuuntaan.

Kepeille vinkiksi tulla rinnalle tukemaan koiraa, käsi osoittaen kohti koiran nenää. Myös kannustavalla kehumisella voisi saada lisää potkua - EI vaihtelevaa lätinää "hyvä-hieno- mahtava-vau-taitava", jossa kehujen rytmi vaihtelee ja muutos häiritsee koiran suoritusta, kun osa keskittymisestä menee sössötyksen kuunteluun, vaan joko kannustava kepit-käskyn toistaminen tai neutraalin, kannustavan hyvä-hyvä :n toistaminen. Oma liike juoksua - ei kävelyä. Eli polvet koukkuun, jolloin koirakin laskee omaa asentoa alemmaksi.

Kontakteilla olevista nameista Päivikki suositteli päästä pian eroon. Ja tehtiin testi, ettei ylösmenolla ollut namia, niin Luke olisi jatkanut matkaa jollen olisi kehusanalla "pysäyttänyt". Tuomio oli, että Luke ei ole oppinut tuolla tekniikalla. Vaihtoehto olisi, että avustaja estää hihnasta ja palkka tulee kädestä, ei ylösmenolle. Pitääpä miettiä miten edetään. Pitäisikö muuttaa systeemiä. Huoh.