Viimeksi ollaan treenattu ilmaisuja joskus kesäkuussa  Silloin rullan ottaminen ja varsinkin palautus tökkivät pahasti. Luke vain jäkitti maalimiehen edessä -Palkkaa!!- ja jos vihdoin otti rullan, niin räki sen kesken matkan kanervikkoon ja palasi MM:lle jne... Silloin otettiin treeniä tutussa hakumetsässä, joten oli varmasti senkin takia vielä vaikeampaa, kun yhtäkkiä kaava muuttuikin. Vaikka silloin olin päättänyt, että ilmaisua treenataan alkuun ensin jossain muualla kuin metsässä, niin äkkinäinen treenisuunnitelman muutos hakuharkoissa sitten poikii näitä vähemmän onnistuneita yrityksiä. Ja huomasin jälkikäteen, että unohdin kehua Lukea sen palauttaessa rullaa, joten meni varmaan siitäkin solmuun, että nyt tekee jotain väärin - kun aina olen tähän asti hihkunut sille kannustuksia, mitä ikinä tuokaan.

Sen pohjalta siis näihin treeneihin. Nyt oltiin avonaisella pellolla ja MM:t noin 20 m päässä KL:lta. Otettiin yhteensä 4 MM vuoro puolin. Luke pysähteli jokaisen MM luona ennen kuin otti rullan suuhun, vaikka tarjosivat rullaa liikkeessä, niin että Luke joutui kiertämään MM:isten takaa. Kutsuin sitä tuomaan heti kun näin, että rulla oli suussa. Ja näytölle lähetettäessä MM:t vahvistivat lähtöä kutsulla.

1. MM:ltä lähti kyllä tuomaan rullaa mutta "löysä-leuka" rähmäs sen heti muutaman metrin matkalla heinikkoon (tätähän se teki toukokuussa leirilläkin). Toistin tuomiskäskyn ja Luke poimi uudestaan suuhun ja lähti palauttamaan. Muistaakseni se tiputti rulla toisenkin kerran, mutta toi kuitenkin perille. Ja vielä kerran tiputti jalkoihin, mutta peruutin vain pois, niin nosti uudestaan. Näytölle meni ongelmitta.

2. MM:llä Lukella oli enemmän vaikeuksia ottaa rulla. Ja kun lähti palauttamaan rullaa mulle, niin taas tiputti muutaman metrin jälkeen, ja palasikin takaisin MM:lle, joka antoi Lúkelle uuden rullan. Sen Luke toi jo perille asti. Ja taas näytölle ok. 

3. MM:n rullantuoti onnistui, mutta näytölle pääsi varastamaan. Sähläsin rullan ottamisen kanssa muutenkin - mikä ihmeen kiire siinä on hätäillä koiraa lähetykseen??  

4. MM:llä taisi kaikki onnistua jotenkuten.