Lauantaiaamu aloitettiin metsäjäljellä. Lukelle 300m eli 420 askeleen jälki. 3 keppiä ja 6 filmipurkki. Vanheni 1h. Lähetys jäljelle ehkä 5m päästä viistosti. Hyvin Luke otti oikealle lähtevän jäljen. Meni 1. purkin yli, löysi 1. kepin toi, 2. kepin kohdalla jäi miettimään kun kerkesin kehumaan löydöstä. Toi lopulta. Filmipurkit toi suussa luokse. 3. keppi jäi ja samoin periaatteessa jäi 6. filmipurkki, mutta hinkattiin edes takaisin kohtaa, että tuli löytö.. Jälki nousi rinteeseen ja Lukella muuttui jäljestystyyli nokka ylöspäin, jolloin ei purkki tahtunut löytyä millään. Mutta muuten oli ihan hyvän tyylistä menoa.

Tehtiin kaksi erillistä janatreeniä myös. Luke sai nähdä janan kohdalta, kun kävelin jäljellä ja sitten taas käännettiin pois, ettei nähnyt jäljen kävelyä. Jana oli n. 30m ja Luke lähti hyvin suoraan. Multa lipesi ote liinasta ja Luke painatti jäljen yli... ennen kuin sain liinasta kiinni ja pysäytin. Käänsin takasin, jolloin otti takajäljen. Taas seisoin paikalla ja käänsin toiseen suuntaan, jolloin lähti jälkeä oikein ja löysikin pian kepin, jonka toi.

Samanlainen janalähetys, mutta nyt jälki lähti oikealle kun edellinen lähti vasemmalle. Lähti janaa ok, mutta n. 20 m:ssä lähti viistosti vasempaan. Pysähdyin ja korjasi janalle. Otti takajäljen. Käänsin ja lähti oikeaan suuntaan ja toi kepin.

Miialta ohjeeksi lisätä vaikeutta jälkiin, jolloin motivaatiotakin tulee lisää, kun ei ole liian helppoa. Ja jälki-käskyn sävy voisi olla vähemmän käskevä Viaton Ilmaisu kannattaa pitää samana mikä on ollutkin alunperin eli tuomisena. Janojen treeniä myös eli lähetysmatkaa vain pidemmäksi. Erikseen janatreenejä sitten pidemmille matkoille.