Lauantaina oli puolet päivästä teoriaa ja loppu päiväksi mentiin Nerkooseen maneesille 10 esimerkkikoiran kanssa. Kerkesin käyttämään Lukea maneesilla ennen aloitusta ja sain itselleni mielenrauhan, että ehkäpä seuraavan päivän oma vuoro voi jopa onnistua. Hevosen kikkareet eivät onneksi vetäneetkään niin paljon puoleensa.

Sunnuntaina aamulla menomatka ei ihan onnistunut suunnitelmien mukaan, vaan vietin reilun tunnin mm. ohjaamassa liikennettä... Ensin karautin itse ojaan ja muutaman minuutin päästä tuli vielä toinen auto kimppaan samanmoisella piruetilla, samassa jäisessä alamäessä. Onneksi pyörittiin vain renkaat maassa ja vauhti oli toisi hiljainen jo valmiiksi, että humpsahdettiin kevyesti lumiseen ojaan, eikä Luke tuntunut tietävän tapahtuneesta mitään.

Oltiin lopulta 1,5h myöhässä, mutta kun toiset olivat unohtaneet kesäajan, niin oltiin aivan ajoissa omalle vuorolle.

Maneesille meno vierellä kävellen ja sisälle mentäessä vielä makupala-apuja - ja se osuus selvitettiin kunnilla - vaihtoehtona kangasteli perässä vedettävä, paskaa jauhava koira.

Käytiin läpi seuraamista, sen palkkaamista ja kestävyyttä.

Näytettiin ensin meidän perussuoritus, kaksi seuraamispätkää ja leikki siinä välissä. Ja Luke teki normaalisuorituksen, eikä todella upottava maneesinpohja häirinnyt sen kävelyä, mikä olisi voinut olla ongelmana. - Tässä vaiheessa sain vielä positiivisen palautteen, että kehut ym palkkaamiseen liittyvä jaksotus meni ihan oikein - vaan sitten alkoi "alamäki".

Seuraavaksi Mia kutsui henkilöryhmän paikalle, että saataisiin Lukelle häiriötä ja siihen päästäisiin puttumaan aktivoivalla pakotteella. Lähestyttiin ryhmää seuraamalla ja hieman ennen ryhmää Luke vilkaisi eteensä mutta otti samantien kontaktin - palkkasin keskellä enkä reagoinut kontaktin pudotukseen. Ehkä kolme toistoa tehtiin, että yritin puuttua kontaktin tippumiseen, mutta sehän ei sitten onnistunut kertaakaan kuten piti...

Seuraamista tuli aika monta pätkää, kun vielä treenattiin seuraamisessa pientä kulmaa oikealle, jonka jälkeen palkka olisi pitänyt lentää oikella kädellä eteen tai vaihtoehtoisesti tarjota läheltä kroppaa. Seuraaminen ei ollut enää niin hyvää, joten suoritus lässähti loppua kohden ja Luke jäi kauemmaksi - taaksepäin ja sivusuunnassa.

Ohjeeksi tuli palkata oikella kädellä eteen, koska Luke reagoi / ottaa etäisyyttä vasemman käden noustessa palkalle. Myös läheltä kroppaa voi välillä antaa palkan. Seuraamiseen lyhyitä pätkiä, jossa pieni suunnanmuutos oikealle, jonka jälkeen heti palkka, kun tulee rinnalla hyvin. Tai vaihtoehtoisesti seuraamisesta askel oikealle ja palkka. -- Ja sitten se aktivoiva pakote olisi vaihtoehto kädelliselle ohjaajalle...